Krabice od bot - výsledky sbírky 2016

Dobříšský sbor se v předvánočním čase už počtvrté zapojil do akce Diakonie naší církve pod názvem Krabice od bot. Dárky pro děti ze sociálně znevýhodněných lokalit se sbíraly u nás na faře, u katolíků, na gymnáziu, na základních školách, ve Skřítkově, v ZŠ Višňová, ZŠ Březnice a také v Mníšku pod Brdy a okolí. 

V této oblasti se sebralo kolem 1730 dárků. 64 dárků jsme v rámci babince dali jmenovitě dětem z Dobříšska, Sedlčanska a Hořovic, další do azylového domu v Mokrovratech, Sedlčanech, a Příbrami, do dětského domova Pepa a Husita, do Charity Příbram, do zařízení Orlíček, do nízkoprahového klubu Bedna Příbram, do terénních služeb Příbram a Mníšek. Zbytek putoval k dětem přes organizaci Romano Jasnica z Trmic, Kostka z Krásné Lípy, do organizace ROSP v Nymburce. Do hlavní sběrny v Praze na Žižkově dovezl br.farář asi 400 krabic, které se dále rozvezly potřebným dětem. 

Hlavní organizační práci a náročnou koordinaci v široké oblasti mníšecka a dobříšska se obětavě zhostila Katka Vojkůvková.

Několik krabic připravili i hořovičtí, v roce 2017 bychom rádi otevřeli jedno ze sběrných míst pro veřejnost právě v Hořovicích.

Novinky

Ekumenické bohoslužby

Milí přátelé, tuto neděli – 21. ledna – nebudou dopolední bohoslužby v Hořovicích. Bohoslužby budou odpoledne od 17.00 hodin a...
Celý článek